10 Mart 2016 Perşembe

10.03.2016...Doktor değişikliği

Sarp'çım,öncelikle cumartesi günü yaşadığımız stres dolu gün için senden çok özür dilerim annecim.İstemeden gerilmene ve üzülmene neden oldum.Ama biliyorsun durumları,birden elimde olmadan bir çöküntü yaşadım.8 aylık hamilelik serüvenimizin en kötü yanıydı heralde.
Bir haftalık doktor arama sürecimiz sonlandı ve Fitnat ablanın önerdiği ( bir ailede iki hatta 4 tane Fitnat olabilmesi çok garip,sana bunu sonra uzun uzun anlatırım:) ) Burak Ağca'dan randevu aldık.
İçeri girer girmez heyecan daha da arttı tabi.Doktorun normal doğumu olduğu için yarım saat kadar beklemek zorunda kaldık ama hiç önemli değil.Yeter ki normal doğum yapan insanlar olsun etrafta.

İlk önce hemşire gerekli bilgileri aldı bizden ve kaydımızı yaptı,sonra doktorumuz geldi.Ultrasona tekrar girmek bu kadar kısa süre sonra çok heyecanlıydı.Babanda bende bir ümit belki yüzünü bu sefer gösterirsin diye çok sevindik,ama o da ney! Yine yüzün önünde bir kol,şaşırdık mı hayır,belli ki bu saatten sonrada kendini göstermeyeceksin ama olsun.

Doktor başladı ölçümleri yapmaya,kafa çapı tamam,karın çapı tamam,böbrekler,kalp atımı,kan akışı her şey çok normal.Şahane!
Kilo 2400gr,boy 44 cm civarlarında.Ortalama olarak seni 3200 -3400 arası bekliyoruz ,zaten anne ne kadar da sen ne kadar olcaksın demi canım oğlum.Sağlıklı ol,yeter.Boynundaki kordon sinir bozucu şekilde hala duruyor,Neyse doktorda hiç bir sorun olmadığını ve doğum esnasında da olmayacağını söyledi.

Doğum tarihin 18 Nisan! 25 Nisana kadar da normal doğumu bekleyeceğiz,eğer her şey yolunda giderse.

Bugün saçların olduğunu öğrendik!! Kel bir bebek olarak doğmayacakmışsın.
Sonra başladık sorularımızı sormaya,normal doğum yapabilir miyiz? Epizyotomiye nasıl bakıyor ve her gebesinde uyguluyor mu? Sancıları anlayabilir miyiz,doktor gerçekten inanılmaz rahat ve insanı iyi hissettiren biri.

Bize bir de ev ödevi verdi;
* Gün içindeki hareketlerini takip edeceğiz ne kadar hareket ediyorsun diye,ne kadar komik değil mi? Ben de öyle dedim,senin hareketsiz kaldığın zamanları saysak (ki yok) sanırım işin içinden daha kolay çıkarız.
Aman 41 kere maşallah.
* Sancı geliyor mu,on dakika içinde sık sık kasılma oluyorsa sıklığını ve aralığını ölçmek
* Suyumuz gelirse hemen dr.haber vereceğiz.

Neyseki şuan erken doğum gibi bir riskimiz yok annecim.
Umarım annecim sende normal doğumu seçersin ama önceliğimiz her zaman senin ve benim için hangi yöntem hangi doğum şekli iyi olacaksa onu seçmek.
Bugün o kadar kuş gibi hissettim ki kendimi,çıktığımda bir gülme krizine girdim öyle böyle değil.
Umarım sağlıklı koşullarda saklama imkanımız olur bu videoları da ileride sana gösteririz.
Çok eğleneceğimiz kesin :)

Bugün çok mutluyuz annecim,huzur içinde uyuyabiliriz.
İyi geceler.
Annen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder