24 Mart 2016 Perşembe

NST (nonstres test)...

Bütün bunların hepsi sona yaklaştığımızın habercisi oğlum,içeride keyfin çok yerinde görünüyor umarım dışarıda da aynısı olur annecim.
Artık 36.haftamızı bitiriyoruz ve dr.NST istedi.
Ne kadar araştırsak da,okusak da insan yine de merak ediyor,nasıl bir şeyle karşılacağım acaba diye :)

Randevu öncesi Lütfü Beye gidip tahlillerimizi ve dosyamızı aldık malum son haftalarda doktor değiştirince :)
Burak Beyin kliniğine gidince babanı,seni ve beni bembeyaz bir odaya alıp,NST'ye bağladılar.Karnımıza kalp atışlarını duymak için kardiyotokografi cihazının kalp atışlarını algılayan kardiyo yani kalp probunu bağladılar.
Bir de rahim kasılmalarını görmek için bir prob bağladılar onun adı var mı bilmiyorum.
Bana da bir cihaz verdiler ve her hareket ettiğinde basmamı istediler,bu süreç 20 dakika sürecekti ve 3 defa hareket etmen doktor ve hemşiremiz için yeterliydi.

NST sonrası,bir de ultrasona gireceğimizi söylediler,çocuklar gibi mutlu olduk,çünkü biz sadece NST diye gitmiştik,tabi ki hemen aklımıza acaba ne kadar oldun? Ne durumdasın? Yüzünü 36 hafta sonunda görebilecek miyiz :) Benim en çok kafamı kurcalayan kordonun hala boynunda 1.5 tur duruyor mu,yoksa çıkarmayı başarabildin mi?
Başladık işte!!
Oda ne :)
Kolunu yüzüne kapatmışsın annecim yine,ne kadar şaşırdık değil mi? Doktora bizim ki biraz inatçı galiba dediğimde,gülerek 'Biraz mı?' d,ye bir tepki verdi ve gözüm korktu anlayacağın..

Tüm ölçümlerin şahane Sarpçım.K,lon yaklaşık 2977 ( +/-) var tabiki ,boyun 47-48 cm,kan akışların,kalp ritimlerin şahane.
NST sonucun tam da doktorun istediği gibi,3 defa hareketin yeterli olduğu 20 dakikada senin 23 civarı çıktı,maşallah annecim sana,zaten ara ara canımı okuyosun,her zaman anlattığım gibi sana.
Şuan suyumuz yeterli,plesantada yaşlanma yok,gayet gününde geleceksin gibi görünüyor ama belli olmaz.

Burak Bey her şeyden çok memnun kaldı,bizim de içimiz rahatladı.
Şuan tek eksiğimiz hastane annecim,ne kadar güzel değil mi...
Sevgiyle ve özlemle bekliyorum seni.
Annen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder